Равиоли с пиле,рикота и топено сирене

на
Невероятно вкусни!

Последвайте ме във Фейсбук ⬇️⬇️⬇️ https://www.facebook.com/groups/50shadesofflavour/?ref=share

  • За пълнежа:
  • 1бр. Бяло пилешко филе от гърди(сварено в кипяща вода)
  • 1 малка глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • клонка розмарин
  • 3бр. Топени сиренца от триъгълните
  • 250гр. Рикота
  • сол
  • черен пипер
  • 1ч.л. лимонови корички
  • зехтин
  • За пастата:
  • 200гр. Брашно тип 00
  • 100гр. Семолина(грис)
  • 3бр. Яйца
  • няколко капки зехтин
  • индийско орехче
Ароматна плънка!

Брашното се пресява и обърква със семолината и индийското орехче. Добавят се яйцата и зехтина и се замесва гладко тесто. Оставя се увито във стреч за около 20мин. За плънката в малко зехтин се пуска клонката розмарин,лука и чесъна и задушават до златисто. Клонката розмарин се премахва и лука със мазнината се прехвърля в блендер. Добавя се предварително свареното пиле,топеното сирене,солта и черният пипер и се пулсира до еднородност. Накрая се прибавя и рикотата и отново се завърта до хомогенност. Сместа се прехвърля в пош за по лесно дозиране,а може и с чаена лъжичка. Тестото се разточва до най-тънко на машина за паста(може и с точилка). Ако желаете можете да срежете на две равни по дължина части разточената кора и да наредите листа от пресни билки(магданоз,босилек или др.) Да намажете с вода и да захлюпите с другата половина. Отново минете няколко пъти през най-тънкото на машината. С формички за сладки изрежете две по две сърца,цветя или просто кръгчета. Можете да направите и традиционна квадратна форма. С поша сложете по малко от сместа в средата,намажете с жълтък и захлюпете с половинката му. Добре притиснете за да няма въздух. Готовите равиоли сварете в подсолена кипяща вода или както направих аз в бульона от месото. Можете да ги хапнете с малко зехтин и чесън или да си направите сос Бешамел например.

Бон Апетит!

Вашият коментар