Последвайте ме във Фейсбук ⬇️⬇️⬇️ https://www.facebook.com/groups/50shadesofflavour/?ref=share
- За пълнежа:
- 1бр. Бяло пилешко филе от гърди(сварено в кипяща вода)
- 1 малка глава лук
- 3 скилидки чесън
- клонка розмарин
- 3бр. Топени сиренца от триъгълните
- 250гр. Рикота
- сол
- черен пипер
- 1ч.л. лимонови корички
- зехтин
- За пастата:
- 200гр. Брашно тип 00
- 100гр. Семолина(грис)
- 3бр. Яйца
- няколко капки зехтин
- индийско орехче
Брашното се пресява и обърква със семолината и индийското орехче. Добавят се яйцата и зехтина и се замесва гладко тесто. Оставя се увито във стреч за около 20мин. За плънката в малко зехтин се пуска клонката розмарин,лука и чесъна и задушават до златисто. Клонката розмарин се премахва и лука със мазнината се прехвърля в блендер. Добавя се предварително свареното пиле,топеното сирене,солта и черният пипер и се пулсира до еднородност. Накрая се прибавя и рикотата и отново се завърта до хомогенност. Сместа се прехвърля в пош за по лесно дозиране,а може и с чаена лъжичка. Тестото се разточва до най-тънко на машина за паста(може и с точилка). Ако желаете можете да срежете на две равни по дължина части разточената кора и да наредите листа от пресни билки(магданоз,босилек или др.) Да намажете с вода и да захлюпите с другата половина. Отново минете няколко пъти през най-тънкото на машината. С формички за сладки изрежете две по две сърца,цветя или просто кръгчета. Можете да направите и традиционна квадратна форма. С поша сложете по малко от сместа в средата,намажете с жълтък и захлюпете с половинката му. Добре притиснете за да няма въздух. Готовите равиоли сварете в подсолена кипяща вода или както направих аз в бульона от месото. Можете да ги хапнете с малко зехтин и чесън или да си направите сос Бешамел например.
Бон Апетит!