Арменска супа С’пас

на
  • 50гр. Булгур
  • 250гр. Кисело мляко
  •  2с.л. заквасена сметана
  •  около 300гр. Вода (може и повече или по-малко според това дали обичате гъста или рядка супа)
  • 1с.л. брашно
  • 1бр. Яйце
  • сол
  • пипер
  • 20гр. Масло
  • 1 малка главичка лук
  • магданоз

Сварете булгура във вода 1 : 3-4 ,отцедете и оставете на страна. В тенджера смесете киселото мляко,брашното,яйцето,заквасената сметана,водата и гответе 5-10мин. Добавете булгура и овкусете. В тиган загрейте маслото,запържете лукът и го добавете в супата. Добавете и ситно нарязан магданоз.

Вашият коментар