- 2-3бр. тиквички
- глава лук
- морков
- зелена пиперка
- 150-200мл. прясно мляко
- сол
- черен пипер
- копър
- 40гр. масло
- кашкавал
- около 50гр. обикновен ориз + 150мл. вода за варене
Зеленчуците се сваряват във подсолена вода до тяхното ниво. Оризът се премива до бистра вода. Залива се със водата,посолява се и се похлупва с капак. След като заври котлона се намаля на слабо и варенето продължава под капак до абсорбиране на водата. Сваля се от котлона и се оставя под капак за още 5-10мин. Сварените зеленчуци се пасират с маслото и черния пипер и се разреждат с прясното мляко до желаната гъстота. Добавя се прясно нарязан копър и свареният ориз. При сервиране се настъргва кашкавал.
Бон Апетит!